top of page


Som nerve- og muskelterapeut behandler jeg mange typer plager

307FE0AA-D789-4208-B598-6961C951D19F.jpeg
79751763-8DDC-4CE8-A318-7646C3B77381_1_201_a.jpeg
EF498228-FDFE-498B-8537-51A005944CA0_1_201_a.jpeg
Klemmer en pute

Hva kan jeg
gjøre for deg?

Jeg jobber med hele nervesystemet  – dine organer, muskler og skjelett – slik at kroppen igjen kan jobbe i harmoni med seg selv.

Plager som kundene gjerne kommer med:

 Listen kan bli lang.

Har du hatt smerter og vondt over lengre tid uten å bli bra, eller om du bare ønsker å prate, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Nakke-, rygg- og leddsmerter

Sports- og treningsrelaterte skader

Fordøyelsesproblemer og mageplager

Betennelser og inflammasjon

Utmattelse og lite energi

Dårlig immunforsvar

Sesong- og dyreallergier

Ernæring og mangler

Hormonforstyrrelser

Hodesmerter

Barnløshet

 Nervesystemet 

Ryggrad m organer.jpg

 Nakke-, rygg- og leddsmerter 
Disse smertene er vanlige plager som påvirker mange mennesker i løpet av livet. Nakke- og ryggsmerte kan være resultatet av dårlig holdning over tid, særlig for de som jobber mye foran en datamaskin eller med tung løfting. Langvarig feil belastning på musklene og leddene kan føre til muskelspenninger, stivhet og til og med skiveprolaps. I tillegg kan dårlig ergonomi og feilaktig sittestilling forsterke disse problemene. Leddsmerte kan også oppstå som følge av slitasje, betennelse eller skade på leddene, som ofte sees ved overbelastning eller idrettsskader.

 Sports- og treningsrelaterte skader 
Skader er en uunngåelig del av fysisk aktivitet og sport, spesielt når intensiteten øker eller når man utfører øvelser med feil teknikk. Overbelastningsskader, som senebetennelse og belastningsskader, oppstår når musklene og leddene blir overbelastet uten tilstrekkelig tid til restitusjon. Akutte skader som forstuelser, forstuinger og brudd kan oppstå som følge av fall, kollisjoner eller uventede bevegelser. Utilstrekkelig oppvarming, mangel på fleksibilitet og utilstrekkelig restitusjon kan alle øke risikoen for slike skader.

 

 Fordøyelsesproblemer og mageplager
Fordøyelsesproblemer og mageplager kan ha mange underliggende årsaker. Dårlig kosthold, preget av høyt inntak av bearbeidet mat, sukker og fett, samt lavt fiberinntak, kan føre til fordøyelsesbesvær som forstoppelse, diaré og oppblåsthet. Stress og angst kan også påvirke fordøyelsessystemet negativt ved å redusere blodstrømmen til mage-tarmkanalen og forstyrre peristaltikken, den naturlige bevegelsen i tarmene. Ubalanser i tarmfloraen, som kan være forårsaket av antibiotikabruk, kan også forårsake mageplager og fordøyelsesproblemer.

 

 Betennelser og inflammasjon 
Inflammasjon er kroppens naturlige respons på skade eller infeksjon, og det er en viktig del av helingsprosessen. Akutt betennelse er normalt og forsvinner vanligvis når årsaken til betennelsen er eliminert. Imidlertid kan langvarig eller kronisk betennelse være skadelig og føre til alvorlige helseproblemer, inkludert hjerte- og karsykdommer, diabetes, leddgikt og andre autoimmune lidelser. Kronisk betennelse kan skyldes en rekke faktorer, inkludert dårlig kosthold, fysisk inaktivitet, røyking, stress og overvekt. Autoimmune sykdommer kan også føre til kronisk betennelse når kroppens immunsystem angriper sine egne friske celler og vev.

 

 Utmattelse og lite energi 
Utmattelse og lav energi er vanlige klager i en moderne, hektisk livsstil. En av de vanligste årsakene til utmattelse er søvnmangel. Mangel på tilstrekkelig hvile kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert svekket immunforsvar, redusert konsentrasjon og hukommelse, økt risiko for depresjon og angst, og til og med vektøkning. Dårlig kosthold og ernæringsmessige mangler kan også føre til lav energi. Et kosthold som er rikt på sukker og bearbeidet mat kan føre til en midlertidig energiforsyning etterfulgt av en krasj, mens et kosthold som mangler nødvendige næringsstoffer som jern, B-vitaminer og magnesium kan føre til kronisk tretthet og lavt energinivå. Stress er også en betydelig bidragsyter til utmattelse, da det kan utmattelse binyrene og forårsake hormonelle ubalanser som påvirker energinivået og humøret.

 

 Dårlig immunforsvar 
Immunforsvaret spiller en avgjørende rolle i å beskytte kroppen mot sykdomsfremkallende mikroorganismer som bakterier, virus og parasitter. En rekke faktorer kan svekke immunforsvaret, inkludert stress, søvnmangel, usunt kosthold, mangel på mosjon og røyking. Langvarig stress fører til økt produksjon av stresshormoner som kortisol, som kan undertrykke immunforsvarets funksjon. Søvnmangel reduserer produksjonen av viktige proteiner og celler som er nødvendige for et sterkt immunforsvar. Et ubalansert kosthold, spesielt mangler på viktige næringsstoffer som vitamin C, vitamin D og sink, kan svekke immunforsvaret og gjøre kroppen mer sårbar for infeksjoner. Røyking reduserer også immunforsvarets effektivitet ved å svekke lungefunksjonen og redusere antall hvite blodlegemer som er ansvarlige for å bekjempe infeksjoner.

 

 Sesong- og dyreallergier 
Allergier oppstår når immunsystemet overreagerer på vanlige substanser som pollen, dyrehår eller muggsporer, og behandler dem som skadelige inntrengere. Denne overreaksjonen fører til frigjøring av histaminer og andre kjemikalier som forårsaker symptomer som nysing, kløende øyne, rennende nese, utslett og pustevansker. Sesongallergier oppstår vanligvis på bestemte tider av året når nivåene av allergener som pollen eller muggsporer er høyest. Dyreallergier skyldes ofte proteinene som finnes i dyrehår, hudceller, spytt eller urin. Disse allergenene kan utløse allergiske reaksjoner selv når dyret ikke er til stede, da de kan ligge i tepper, møbler og andre områder i hjemmet.

 

 Ernæring og mangler 
Et balansert kosthold som inneholder alle de nødvendige næringsstoffene er avgjørende for god helse og velvære. Mangler på viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, proteiner og essensielle fettsyrer kan føre til en rekke helseproblemer og ubehagelige symptomer. Jernmangel kan for eksempel føre til anemi, mens mangel på vitamin D kan påvirke benhelsen og immunforsvaret. Magnesiummangel kan forårsake muskelsvakhet og kramper, mens omega-3-fettsyrer er viktige for hjertehelse og hjernens funksjon. Et kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, fullkorn, proteinkilder og sunne fettstoffer er viktig for å sikre at kroppen får alle nødvendige næringsstoffer den trenger for å fungere optimalt.

 Hormonforstyrrelser 
Hormoner spiller en sentral rolle i reguleringen av mange viktige kroppsfunksjoner, inkludert metabolisme, reproduksjon, humør og energinivå. Hormonelle ubalanser kan oppstå av en rekke årsaker, inkludert aldring, stress, dårlig kosthold, genetikk og underliggende medisinske tilstander. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte, er en vanlig hormonell tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av skjoldbruskhormonene T3 og T4. Dette kan føre til symptomer som tretthet, vektøkning, depresjon, tørr hud og lav kroppstemperatur. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en annen vanlig hormonell tilstand som påvirker kvinner i reproduktiv alder. PCOS kan føre til uregelmessige menstruasjonsperioder, ufruktbarhet, vektøkning, akne og hirsutisme (økt hårvekst).

 

 Hodesmerter 
Hodesmerter er en vanlig plage som kan være akutt eller kronisk og kan ha en rekke årsaker. Migrene er en type hodepine som kjennetegnes av alvorlige smerteanfall, ofte ledsaget av kvalme, oppkast, lysfølsomhet og lydfølsomhet. Spenningstype hodepine er den vanligste typen hodepine og er preget av en følelse av stramming eller trykk rundt hodet eller nakken. Cervikogen hodepine oppstår når smerter fra nakken sprer seg til hodet og kan være forårsaket av nakkeskader, muskelspenninger eller degenerative tilstander i nakken. Klyngesmerter er intense smerter som vanligvis forekommer på en side av hodet og rundt øyet, og de kan vare fra 15 minutter til flere timer.

 

 Barnløshet 
Barnløshet er en vanlig tilstand som påvirker mange par over hele verden. Årsakene til barnløshet kan være komplekse og varierte, og kan omfatte reproduktive problemer hos både menn og kvinner. Reproduktive problemer kan omfatte lav sædkvalitet, endometriose, egglederblokkering, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og endokrine forstyrrelser. Hormonelle ubalanser kan påvirke reproduksjonssystemet og føre til uregelmessige menstruasjonssykluser og anovulasjon (manglende eggløsning). Livsstilsfaktorer som røyking, overvekt, stress og eksponering for miljøgifter kan også påvirke fruktbarheten negativt. Livmorforhold, som livmorfibroider eller endometriose, kan også være årsaker til barnløshet. Det er viktig å søke medisinsk rådgivning og behandling hvis du opplever problemer med fruktbarheten.

kvinne i gresset allergi.png


Allergier

Et liv uten ...

bottom of page